вторник, 19 юли 2011 г.

Как да променим нещата?

Ако нещо не върви - значи е време за промяна. Но какво всъщност е промяната? Да загърбиш нещо старо, в замяна на нещо ново ли? Или просто да обновиш старото...


Никой не обича внезапната промяна. Хората се страхуват от тотално новата обстановка. Затова промяната често е съпроводена от изненада. Неприятна, най-вече. Но какво да правим, в случаите, когато сами сме пожелали някаква промяна? Или пък, ако тя е наложителна. Или неизбежна...

Отговорът е прост. Действаме. Променяме. Зачеркваме старите планове. Търсим новото. Търсим успеха, без изобщо да се надяваме, че той сам ще ни намери.

Та, да се върна на темата от заглавието. Как да променим нещата? Възможно ли е това изобщо? А трябва ли да променяме нещо? Ако на последния въпрос сте си отговорили с „Да”, то, значи и на по-предния, отговорът е същият. Възможна ли е промяната? Бърз отговор: „Да!”

Как (?) обаче е съвсем друг въпрос. И при всеки е различно. Но при всички промяната се постига само с едно нещо. Инат. Упоритост. Воля. Оп, станаха три думи, но нищо. Колкото повече такива качества имате - толкова по-добре.

Нали се сещате за клишето: „Има ли желание, има и начин...”

С уважение, авторът на „Един блог за разни разнища...” :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар